Az DSZJA története 

Röviden... 

A  Dekoratőr Szakma Jövőjéért Alapítványt 1998-ban alapították a Dekoratőr Iskolában tanító tanárok  és mester dekoratőrök. Az akkor még országosan egyedülálló, önálló Dekoratőr Iskola tanulóinak támogatására hozták létre az Alapítványt. A 2000-es években az iskola átalakítási reformokat követően a Dekoratőr Szakma Jövőjéért Alapítvány a Dekoratőr Iskola és a Kézműipari Szakközépiskola egyesítésével létrejött Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum dekoratőrszakos növendékeit és a mindenkori dekoratőrképzést segíti 2007 óta.

A DSZJ Alapítvány kezelő szerve a kutóratórium. 

Dekoratőr Iskola épülete a Damjanich utcában
Dekoratőr Iskola épülete a Damjanich utcában

Gábor Béla díj plakettje a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipai Múzeum tárlatán, 2022
Gábor Béla díj plakettje a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipai Múzeum tárlatán, 2022

KIVONAT AZ ALAPÍTÓ OKIRATBÓL


AZ ALAPÍTVÁNY CÉLJAI

A dekoratőrképzésben résztvevő növendékek képzésének, önképzésének és tanulmányi feltételeinek támogatása. Az egyéni tanulás feltételeinek segítése, névre szóló céltámogatás formájában. 

Dekoratőr pályázatok meghirdetése, hazai és külföldi szakmai pályázatokon való részvétel támogatása, belföldi és külföldi szakmai utakon, összejövetelen, kiállításon való részvétel támogatása. 

Új dekorációs ötletek termékké formálásának, folyamatának támogatása. 

A dekoratőr oktatás feltételrendszerének munka, szellemi termék létrehozásának elősegítése. Más, hasonló célú alapítványok támogatása. 

A DSZJ ALAPÍTVÁNY ÁLLANDÓ TEVÉKENYSÉGEI

  • A DSZJ Alapítvány kezeli a Gábor Béla díjat. A Gábor Béla díjat az adott tanév legeredményesebb dekoratőr szakvizsgázó tanulójának ítéli meg a kuratórium. A díj a plakett és könyvutalvány.

A DSZJ ALAPÍTVÁNY IDŐSZAKOS TEVÉKENYSÉGEI

  • Kreatív verseny hirdetés
  • Kiállítás rendezés
  • Archív anyagok gyűjtése, rendszerezése
  • Adomyányszervezés a képzés számára

A DSZJ ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGA

  • Az alapítvány a tevékenységét nyereség- és vagyonszerzési cél nélkül szolgáló tevékenység formájában, közhasznú alapítványként végzi.

Legyen Ön is a DSZJ Alapítvány támogatója!

Dekoratőr Szakma Jövőjéért Alapítvány adószáma:  18012044-1-42 


TÁMOGATÓINK

EGYÜTTMŰKÖDÉS

2024 DSZJA | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el